eindelijk op de eerste eindbestemming
Blijf op de hoogte en volg Karli
16 September 2012 | Australië, Cairns
Hier een kleine update van de volgende stap in ons avontuur. Vrijdag 14 September zijn we weer vertrokken vanuit ons verschrikkelijke hostel in Cairns, om met de bus naar Townsville te gaan. De busreis was goed te doen, we hebben zo’n 5 uur lang kunnen genieten van zo’n 10 verschillende landschappen die te vinden zijn in Australië (lees: tropisch regenwoud, outback, bananenvelden, wetlands enzovoort). In townsville hebben we het eerste gezinslid van de Millers Family ontmoet, Vicky, de dochter. Ze nam ons mee om de juiste kleding voor het boerderij werk aan te schaffen, en vervolgens hebben we de nacht doorgebracht bij een vriendin van haar. Hier kwam het eerste verschil in mentaliteit tussen Nederland en Australië al naar voren. Om het kort te zeggen: ze zijn gastvrij, vrolijk, aardig en hebben het vertrouwen in de mensheid. We werden namelijk hartelijk ontvangen, moesten doen alsof we thuis waren en werden die avond alleen achtergelaten in het huis (het gezin wat daar woonde, inclusief vicky, moesten namelijk naar een bal). We waren nog erg moe van de lange vliegreis, dus zijn snel naar bed gegaan.
De volgende ochtend zijn we vroeg vertrokken naar (eindelijk) onze eindbestemming. Na 4 dagen werd dat ook wel eens tijd. Ook hier kwam weer de Australische mentaliteit naar voren: Vicky moest namelijk gelijk weg, dus we werden op het terrein achtergelaten met Shirley (oma) en Becky (aardige stalhulp, 17 jaar). Becky heeft ons vanalles op het terrein laten zien (niet alles, want het hele terrein is namelijk even groot als noord-brabant), en de gang van zaken uitgelegd.
Onze eerste indruk van het bedrijf: dieren worden goed behandeld, veel zorg en liefde voor het werk wat er gedaan wordt, hard werken wordt beloond en tijd voor grapjes. De koeien zijn erg grappig, ze hebben namelijk flaporen en een grote bult op hun rug, ter hoogte van de schouders. De paarden zijn kleiner als verwacht, maar zien er erg sterk uit.
Liz en Barry, de eigenaren van het bedrijf en de vader en moeder van Vicky, waren nog niet aanwezig. Ze waren afgelopen weekend namelijk op campdraft (een wedstrijd wat hier erg populair is waarbij je weeners (afgespeende kalven) moet scheiden, en ze vervolgens door een parcours van paaltjes moet drijven). We hebben ze vandaag voor het eerst ontmoet. Het zijn echt aardige mensen!
Al met al, we hebben de eerste twee dagen op de boerderij overleefd en hebben het erg naar onze zin. Lekker de hele dag buiten tussen de dieren is toch wel echt heel iets anders dan student zijn.
16 September 2012 - 21:46
Terry:
Serana! Super om dit weer te lezen,
Heb jij mijn sms nog ontvangen ...qua dat-ene-wat-je-smste...geen bijzonder te melden moet gewoon werken.
Cya -
16 September 2012 - 21:52
Aniek:
Howdy girls! :)
Fijn dat jullie (eindelijk) alive and well op plaats van bestemming zijn! Karli: dat is nog eens wat anders dan 'maar 4 uurtjes' naar Dronten he! (A)
Heel fijn om te horen dat alles goed gaat en dat de mensen en dieren leuk zijn! Wel vreemd dat jullie heel 'Noord-Brabant' nog niet gezien hebben... Je zou toch denken dat zoiets bij de eerste introductie er standaard bij zou zitten! :P
En... Hoe gaat het met jullie engels? (Lees: hoe vaak heeft Karli zich al verstotterd)??? :P Valt dat mee of tegen? En zijn die mensen nog een beetje te verstaan, ze hebben natuurlijk hun eigen soort engels neem ik aan...
Heel veel plezier, en ik ben benieuwd naar de volgende update! :)
Dikke smakkerd,
Aniek
16 September 2012 - 21:52
Aniek:
Oh, ps: Jullie zijn volgens deze blog nog in Cairns... -
16 September 2012 - 21:56
Lindy:
Klinkt goed dames!! Jullie tussen de dieren ik op mijn vrije zaterdag avond aan Bs9.. Verschil moetr zijn haha!! Geniet lekker meiden! Leuk om zo te lezen! Liefs lindy -
16 September 2012 - 22:16
Marcha:
G'day,
Goed te horen dat jullie het naar je zin hebben! Veel plezier! :)
xx -
17 September 2012 - 10:05
Eva:
Meiden wat leuk om te lezen!
Heb er erg om gelachen!!
Foto's volgen??
xx -
17 September 2012 - 13:04
Karen :
Klinkt goed! Betere busreis dan door het vlakke Nederland ;) -
17 September 2012 - 20:11
Anne:
Super om te lezen. pffff aangezien ik het nogal druk heb en een reis naar zoiets gaafs voor mij waarschijnlijk nog lang zal duren, geniet ik met jullie mee!
Dus waar zijn de FOTO'S?? want dan hebben we wat meer beeld bij wat jullie aan het doen zijn!
have fun, kus kus van ons 2 ;) -
17 September 2012 - 21:23
Jonita:
Hoi karli, wat leuk en interessant om te lezen wat je allemaal meemaakt. Ik wens je veel plezier met vele nieuwe ervaringen toe. Groetjes tante Jonita -
17 September 2012 - 22:04
De Vlassakjes:
Hallo meiden,
Zo te lezen hebben jullie het daar goed voor elkaar.
Fijn om jullie op deze manier goed te kunnen volgen , zijn erg benieuwd naar jullie verhalen en foto's . We zullen jullie verhalen en foto's dan ook zeker blijven volgen. Het eerste gedeelte van jullie reis is in iedergeval al goed gelukt. De douane valt voor jou karli niet mee heb ik gelezen. Klinkt als...
Jullie samen veel plezier en een goede dag . Wij gaan zo meteen naar bed.
Groetjes jack,Marianne Bart,Hein en annemieke -
18 September 2012 - 10:14
Mathé:
Foto's meer foto's zet ze er maar allemaal op. Ook van alle voertuigen aanwazig op de ranche.
Grtjes pap -
19 September 2012 - 18:45
Susette:
Hay Meiden,
Wat een mooi verhaal zeg! Leuk om te lezen!
Ik ben benieuwd naar de foto's!
Heel veel plezier nog en geniet ervan!
Groetjes Susette -
20 September 2012 - 10:00
Gonnie:
Tjonge, het is wel gaaf daar.
Mooie foto's en inderdaad de koeien zien er daar wel iets anders uit dan hier.
Grappig die flaporen.
Veel plezier jullie samen !!
gr. Gonnie -
20 September 2012 - 13:07
Mirjam:
Leuk om te lezen! Hopelijk hebben jullie het naar jullie zin en is er van heimwee nog geen sprake :)
Liefs, Mirjam