De zookeepers! - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Karli Serana - WaarBenJij.nu De zookeepers! - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Karli Serana - WaarBenJij.nu

De zookeepers!

Blijf op de hoogte en volg Karli

07 November 2012 | Australië, Port Douglas

Hallo iedereen!!

Hier weer een verhaaltje vanuit het mooie (en momenteel vooral warme, vochtige en plakkeringe) Australie. Ja, we merken dat de ‘winter’ hier echt is begonnen. Het wordt iedere dag een beetje warmer, en het koelt in de avond ook niet meer af. Dat is dus zweten in de ochtend, zweten in de middag, zweten in de avond en zweten in de nacht. Gelukkig zijn de meeste plekken voorzien van een airco, waar je dan ook weer verkouden van wordt, maar je moet er wat voor over hebben.

We zijn inmiddels aangekomen in Port Douglas, een mooi kuststadje gelegen aan zee en in het tropisch gebied van Queensland. We rijden hier dus regelmatig door het oerwoud, waar veel lorekiets (mini papagaaitjes met prachtige kleuren) en vleermuizen te vinden zijn. Met veel bedoelen we groepen van meer dan 300 stuks. Ook zijn we al bijna een week aan het werk in het wildlife park hier (wildlife habitat port douglas). Het is een kleine dierentuin met als doel: mensen voorlichten over de dieren die nog in het wild te vinden zijn in Australië. Ze hebben dan ook enkel en alleen Australische dieren.

De dagen hier zijn een stuk meer relaxt dan we gewend waren op de boerderij! Werkdagen van 7 tot half 3, met 2 vrije dagen per week lijkt wel hemel! En als het te warm wordt zeggen ze gewoon: dit doen we vandaag niet meer, het is te warm. Waar we op de boerderij dus de hele dag in de volle zon aan het rondrennen waren, huppelen we hier op ons gemak rond in de schaduw met een fles water.
De standaard routine bestaat uit ’s ochtends schoonmaak werk (2 uurtjes), vervolgens ontbijt (soms warm met ei en spek, soms gewoon brood), hierna het klaarmaken van het voer voor de dieren (tot 12.30), lunch (soms warm, soms koud) en hierna, tot 14.30 uur allerlei andere dingen die nog moeten gebeuren. Tussendoor krijgen we vaak de kans om een dier vast te houden, te helpen verplaatsen of andere leuke dingen. Gisteren hebben we bijvoorbeeld geholpen met het wegen van de koala, en mochten we deze hierna ook vasthouden, en in de ochtend mogen we helpen bij het verplaatsen van de vogels (kaketoes, lorekiets enzovoort) naar de bezoekersruimten. We helpen met het verplaatsen van de slangen en krokodillen! Goh, wat vervelend allemaal! Waar je in Nederland dus niets mag aanraken, is dat hier allemaal geen probleem. Het aanraken van de dieren is zelfs een moet, er wordt van je verwacht dat je de kangoeroes even aanhaalt als je hun verblijf schoonmaakt, en de koala’s een aai over hun bol geeft wanneer je langs ze komt.

Toch gebeuren er ook wel eens minder leuke dingen, karli heeft gisteren namelijk een stukje van haar duim aan de vleermuizen gevoerd. Maarja, dat overleven we ook wel weer! Het leven als een zookeeper is in ieder geval een stuk gemakkelijker als het leven van een farmer.

Het is de bedoeling dat we hier ook ons onderzoek voor stoas gaan uitvoeren, de zookeepers willen ons hier maar al te graag mee helpen, en zijn zelfs ook geïnteresseerd in de resultaten 

Al met al, een goed eerste week gehad. In onze vrije dagen proberen we om een tripje naar het daintree rainforrest te plannen, het oudste regenwoud van de wereld. Hier zullen we jullie natuurlijk ook weer een update over geven! Ook een snorkeltrip, tabellands en meer staan op de voorlopige planning!

Xxxxxxxxxxxxx

Feitjes:
- 14 november is er een zonsverduistering hier. Port Douglas is de plek waar je dit het beste schijnt te kunnen zien, dus wij zijn hier erg gelukkig mee! Hopelijk blijven de wolken weg die dag!
-In het regenwoud regent het! Bijna elke dag kunnen we vanaf nu een bui of meer verwachten.
-Paarden racen is hier een groot iets. Veel winkeltjes gaan dicht, iedereen kleed zich mooi aan en kijkt naar de race op groot scherm (in het café natuurlijk).
-Een slaapkamer naast de gemeenschappelijke keuken/woonkamer/bar/podium is niet altijd even fijn. Lang leve de mp3 die de geluiden van de livemuziek en dronken mensen buiten sluit. Soms (net als gister avond) ontkomen we er niet aan om toch even een biertje te gaan drinken, de live band stond namelijk op 2 meter afstand van onze voordeur :P

• 07 November 2012 - 09:31

Mathé:

Hoi vrulliekus,

Nouw zidde zeker helemoal op ow platz Karli? Kiek oet in de oerbossen vur enge diere he!!! En vur hekse en ut kelderspoeuk!!!
    Groetjes en veul plezier,

Pap en Mam

• 07 November 2012 - 11:37

Lindy:

Meiden, dat klinkt een stuk relaxter maar minstens net zo leuk als op de boerderij daar in aussie!! Wat zullen jullie blij zijn dat jullie het boerderij gedeelte al hebben gehad en nu ook nog kunnen genieten van het land..! (en een beetje werken). Klinkt als een toffe dierentuin! Nog veel plezier!
    Liefs, Lindy

• 07 November 2012 - 11:37

Liefs, Lindy

• 07 November 2012 - 11:40

Lindy:

Site deed stom. Die lorekiets hebben we in nederland ook (in gevangenschap) alleen noemen we ze dan lori van de blauwe bergen (H). Liefs!

• 07 November 2012 - 16:34

Opa En Oma Kuipers:

Wat jullie toch allemaal meemaken, het is geweldig!
    Dit dierenpark is ook weer echt iets voor jullie, geniet ervan!
    Heel veel plezier, groetjes. Opa en Oma Kuipers.

• 08 November 2012 - 20:18

VlassakjesMarianne:

Hallo meiden,
    Dit leest goed. Fijn dat jullie het goed naar jullie zin hebben daar in de dierentuin. Beter is het minder leuke en dan genieten,toch. Super mooie foto's .het lijken wel plaatjes. Geniet zoveel mogelijk nog van jullie tijd daar downunder. Groetjes van de vlassakjes

• 08 November 2012 - 22:38

Maria:

Hello ladies,
    It's good to read that things are going well.

Oepsie, now begin ig og al op zien engels. mèr gillie kunt nuturluk og nog nederlands (buuls)
    Ig geniet altied van ullie verslage, gillie makt veul mej.
    Makt mer veul foto's en geft ow oeuge mèr goe de kost, misschien komde hie nuit mier.
    Veul succes mej ullie bs, geniet van ullie vrije tied.

Hiel veul groetjes van mig en unne dikke knuffel vur de beste.

PS Karli kiekt goe oet.
    Ge hoeft nè alles van ow eige aon die beste te geve,un stukske doem is wel genog.

• 10 November 2012 - 17:05

Eva:

Hey Mates,
    Wat super om te lezen dat jullie het naar je zin hebben!
    En wat een vervelend weer..
    Nou het is hier heerlijk koud, regen, vies, nat, herfst weer!
    Vet leuk werk wat jullie doen.
    Mogen de bezoekers de beesten ook aanraken?
    Ow Serana, ik dacht laatst nog aan je,
    zag op het jeugdjournaal iets over een schildpad uit sealife die weer naar haar eigen land is ofzo?!
    Meiden veel plezier nog!
    Dikke kus xx

• 15 November 2012 - 22:12

Mama:

Hey lieffie
    Ben met een heel klein beetje hulp zomaar op je site gekomen goed he
    En nu komt het: met mijn eigen laptop! Dit dankzij de cursus van papa.
    Er was hier veel te zien van de zonsverduistering bij jullie. Inmiddels
    zijn we alle 3 verkouden en kunnen wel wat zonnige berichten gebruiken
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Geniet van alles wat er nog op je pad komt.
    Groetjes aan Karli vanuit een sniffend Utrecht xxxxxxxxxx MAMA
    PS Leuk om jullie foto's te bekijken.