Supersonic Diving Adventure - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Karli Serana - WaarBenJij.nu Supersonic Diving Adventure - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Karli Serana - WaarBenJij.nu

Supersonic Diving Adventure

Blijf op de hoogte en volg Karli

21 November 2012 | Australië, Port Douglas

Beste onderwatervrienden,

Na ons zeeschilpaddenavontuur in het inner great barrier reef, hadden we gister besloten dat we toch ook nog wel graag naar het outer reef wilden. Hier zouden de echte mooie koralen en vissen te bekijken zijn. Via het wildlife habitat hebben we een aanbod gedaan, waarna we een mooi offer van een duikbedrijf terug kregen. Serana kreeg zelfs een duik gratis, en Karli een introductie duik. Spannend! Voor het eerst duiken!

We gingen dit keer met een super snelle boot die op 3 verschillende plekken in het rif zou stoppen. Hier was dan de mogelijkheid om te duiken of te snorkelen. De eerste stop was het meteen prijs, Serana’s eerste duik op het great barrier reef, en Karli’s helemaal eerste duik.

Het koraal is hier groot, koraalrotsen, wanden en tafels zijn overal om je heen te zien, omringt door alle kleuren vissen die je je maar kan voorstellen (zie foto’s ).

Karli’s eerste duik verliep voorspoedig. Na wat problemen met water in haar bril heeft ze uiteindelijk toch nog iets kunnen zien, ondanks haar zoute ogen.

Serana’s eerste duik begon goed. Nadat ze enkele keren aangegeven had aan de instructeur dat de lucht wel heel erg snel ging (die dat gewoon negeerde), had ze nog maar 2% lucht over (van de 200) op 14 meter diepte. Toen werd het toch wel erg spannend! Een gecontroleerde nood opstijging met gedeelde lucht leverde haar een tweede gratis duik op. Deze verliep gelukkig wel helemaal volgens plan. Het was een drift boot duik, waarbij de duikers uit de varende boot het water inspringen, en terug zwemmen naar de boot. Zo heb je de mogelijkheid om meer rif te kunnen zien. Ook heeft Serana nog een 3e duik gedaan, ook een driftduik, die ook geheel volgens plan verliep. Wel een sterke stroming, wat ook Karli ervaren had tijdens de 2 keer snorkelen (terwijl Serana aan het duiken was, ze heeft alleen op de tweede duikstek nog de mogelijkheid gehad om te snorkelen met Karli). Karli heeft ondanks dat ze flink door moest zwemmen (en moe werd) toch nog 4 haaien kunnen spotten, en mooie vissen.

Na twee keer duiken/snorkelen hebben we natuurlijk nog lang niet het hele rif gezien, we vonden het jammer dat we b.v. de mantarog en/of de walvissen niet tegengekomen waren. Helaas kan je niet alles zien, wij zijn tenminste nog de gelukkige die haaien en schilpadden gezien hebben op onze trips (veel mensen zijn zo druk met het snorkelen/duiken dat ze deze voorbij zwemmen :P). We hebben een aardige impressie gekregen van het rif hier, en hoe mooi en bijzonder het is. Een aanrader voor iedereen!

Het is inmiddels alweer dinsdag, dat betekend nog 2,5 dag werken in de dierentuin en ook de tijd in Port Douglas zit er alweer op. Vrijdag hebben we onze laatste dag, en zaterdag ochtend vertrekken we terug naar Cairns. Hier zullen we de rest van onze tijd in Australie gaan verblijven (tot 12 December), proberen nog wat tripjes te kunnen regelen (we hebben gehoord dat het hostel waarin we verblijven gratis tripjes doen, wat wij helemaal niet erg vinden :D) en vooral genieten van het land, mooie weer, zon, zee en strand.

See you!!

• 21 November 2012 - 10:14

Karen:

Klinkt weer super! En ik ben weer jaloers;) Geniet er nog maar van!

• 21 November 2012 - 10:24

Marcha:

Mooie avonturen! Geniet ervan! En omgeving Cairns is zeker een aanrader, zeker het plaatsje Kuranda :)

• 21 November 2012 - 12:14

Aniek:

Meiden, jullie zien eruit alsof jullie echt genieten! Serana: je had denk ik beter even kunnen wachten met het maken van die foto... Je hebt nogal een ronde afdruk op je hoofd xD

• 21 November 2012 - 14:24

Doreen:

Super mooi zeg! Net of je in een aquarium rondzwemt ofzo, maar dan echt, en dan ook met haaien, super gaaf!! :) Doen die haaien trouwens niks?

xx

• 21 November 2012 - 17:04

Anne:

Wat een leuke verhalen toch weer :D:D. Volg jullie nog steeds trouw en ik moet zeggen, dat ik zelf helemaal zin heb om naar Australië te gaan ;). Waarschijnlijk duurt dit nog wel even.

De tijd gaat echt ongelovelijk snel! Waarschijnlijk zullen jullie nog even lekker genieten van de laatste weekjes, met de gratis tripjes.

Geniet er lekker van en doe vooral voorzichtig zullen we maar zeggen.

Tot snel en ik wacht jullie nieuwe verhaal weer af.

Kus uit het koude Nederland

Anne en ?????? :p:p

• 21 November 2012 - 20:17

Mathé En Maria:

Echt moi goudveeskes in dien aquarium!
    Karli wij geniete elleke kier wer van ullie verslage en foto's.
    Dit is toch wel de tied van ow lève of nè soms.
    (Stiekum zien we tog wèr blij da ge wer hust toes ziet.)

Groetjes P & M

• 21 November 2012 - 22:13

Tante Riek Hompes:

Ik heb het ook gevonden jullie dagboek.
    ga het ook zoveel mogenlijk volgen.
    da vin ich interessant.

heel veel fijne dagen nog

en de groetjes van tante Riek

oet de B00nte in Buul